فریبا نبی زاده

دیدن خوبی ها در خود

همیشه آموخته ایم که خوبی ها و محاسن دیگران را ببینیم و تمرین کنیم که هر خوبی را که می بینیم بازگو نماییم.

اما کمتر دیده شده که افراد خوبی ها، مهارتها و توانایی های خود را ببینند و آنها را بخواهند نشان دهند یا بازگو نمایند.

چون فکر می کنند که با بیان محاسن خود ممکن است حمل بر خودستایی شان شود و از دید دیگران شخص بعنوان یک فرد خودشیفته معرفی گردد، بنابراین سعی در کتمان آن خوبی ها می کنند.

افرادی که از عزت نفس بالاتری برخوردار هستند، می دانند که بیان حقیقت وجودی هر شخصی لازمه رشد و پیشرفت است، بنابراین با دیدن نیکی ها، توانایی ها و خوبی های خود می بایست موجبات سرزندگی، شادی و طراوت را در خود ایجاد کرد و این حس نشاط  را به اطرافیان هم منتقل نمود تا دیگران هم بتوانند راحت تر نسبت به ابراز محبت و احساس خوبشان نسبت به شخص مقابل، عمل نمایند.

با کمک تکنیک های خوب خودشناسی می توانیم به لایه لایه وجودی خود نفوذ کنیم و نقاط مثبت و منفی خود را ببینیم و نقاط مثبت خود را تقویت نموده و در جهت اصلاح و رفع کاستی ها تلاش نماییم.

گاهی اوقات لازم است در طول زندگی،  با انجام دادن برخی کارها و گرفتن نتایج مثبت ، حس مفید، مهم و محبوب بودن را به خودمان بدهیم. با اینکار بیشتر با خودمان مهربان خواهیم شد.

دلیلی ندارد که منتظر باشیم تا دیگران نسبت به ما این احساس را داشته باشند در صورتی که به خود اعتماد داشته باشیم و قدرت و توانایی  خود را قبول داشته باشیم و نسبت به دوست داشتن خود پیش قدم باشیم، این احساس خوب دوست داشتن و دوست داشته شدن را به اطرافیان هم می دهیم و با رفتار متقابل درست مسلما این زنجیره انرژی مثبت بین افراد گسترش پیدا میکند و در واقع توانسته ایم حس نوعدوستی بیشتری را ترویج دهیم.

اصولا هر شخصی در زندگی خود رسالتی دارد و چه خوب است که آن رسالت، پیام صلح و دوستی و خوبی باشد.

در برقراری روابط درست انسانی سعی کنیم از کلماتی که عامل بازدارنده و تخریب کننده روابط هستند به هیچ عنوان استفاده ننماییم.

بعنوان مثال کلماتی مانند تحمیل، تحقیر و تخریب ، احساس بدی را در افراد ایجاد می کنند و شخص دیگر ممکن است خودش را دوست نداشته باشد و موجباب ناراحتی او فراهم آورد.

شخصی که احساس مفید و مهم و محبوب بودن را نسبت به خود نداشته باشد از عزت نفس پایینی برخوردار خواهد بود و در نتیجه در زندگی ممکن است سرخورده شود و نتواند خوشبخت باشد.

پس سعی کنیم خوبی ها و نیکی های خود را ببینیم و بازگو کنیم.

به قول کاترین پاندر:

اینکه شما مرتب به یک شی زیبا توجه کنید،باعث می شود تا یک تصویر ذهنی از آن خلق شود و آن تصویر توسط شما و دیگران وارد کار و فعالیت می شود تا زیبایی بیشتری برایتان بیافریند.

و در جایی دیگر می گوید:

عشق الهی در درون شما وجود دارد و تبلور آن در بیرون غوغایی بپا می کند.

 

 

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *