«تصمیم آگاهانه» چیست؟
گاهی برسر دوراهی میمانیم، با خود میگوییم، این کار را انجام دهم، یا نه بهتر است آن یکی را انجام دهم، آخر سر هم، نه به این کار میرسیم نه به آن کار و متاسفانه سادهترین راه را انتخاب میکنیم و کاری را انجام میدهیم که بیحاصل است و یا برحسب عادت به اشتباه به آن کار میپردازیم.
مثل پرسه زدن در شبکههای اجتماعی و چککردن پیامها یا مرتب کردن کمد لباسها و یا انباریخانه.
در چنین حالتی است که باید کمی صبر کنیم، در مورد کاری که میخواهیم انجام دهیم تأمل و فکر کنیم و بهترین کار را انتخاب کنیم و ادامه دهیم.
استاد شاهین کلانتری، تکنیک تصمیم آگاهانه و مکث ۵ دقیقه ای را پیشنهاد میدهند که بسیار مفید فایده است.
البته این تکنیک هم مثل همه کارها نیاز به تمرین دارد.
آگاه بودن در لحظه نقطه تصمیم گیری، کمک میکند تا بتوانیم بصورت خودآگاه نسبت به کار درست و اولویت روزمان، اقدام نماییم.
برای مطالعه بیشتر کلیک کنید: «چگونه تصمیم بگیریم»
گاهی از روی تنبلی و اهمالکاری از زیر انجام کار اصلی در میرویم و خود را مشغول کارهایی میکنیم که لزومی برای انجامشان در حال حاضر نداریم و در واقع ضرب العجلی هم برایشان تعریف نشده است، اما به همان دلایلی که اشاره شد، ترجیح میدهیم به آنها بپردازیم.
به قول استاد کلانتری:
۵ دقیقه وقت صرف کردن برای اینکه فکر کنیم بهتر است از اینکه یک ساعت از وقت خود را به بطالت بگذرانیم و یا صرف کارهای بی حاصل نماییم.
با انجام این تمرین مفید، میتوانیم کلی در زمان و انرژی خود صرفهجویی نموده و طبق لیست برنامهریزی روزانه به همه کارها مطابق با اولویت انجام آنها عمل نماییم.
پیشنهاد میکنم این تکنیک را حتما بکار ببندید و از نتیجهاش بهرهمند شوید.
3 پاسخ
سلام خانم نبی زاده عزیز…..ممنون از مطلب مفید شما من هم سعی می کنم از این به بعد بیشتر از این تکنیک استفاده کنم. من پیش تر از این زمانی که بر سر دوراهی قرار میگرفتم هر دو را روی کاغذ می نوشتم و هر کدام که زودتر روی کاغذ می آمد آن را اول انجام میدادم
سپاسگزارم
آفرین به شما با این مطلب خوب و کاربردی