فریبا نبی زاده

چگونه روایت گر یک روز ایده آل برای خود باشیم؟

واقعیت این است که روزها از پی هم می آیند و می روند، زمین از حرکت نمی ایستد و زمان در حال گذر است.

اما سوال مهم این است:

چقدر به روزهایی که می گذرانیم توجه کافی داریم؟

برای اینکه بتوانیم یک روز خوب را برای خود بسازیم چه برنامه ای داریم؟

تاکنون از خود پرسیده اید که:

تصورتان از یک روز ایده آل چیست؟

چه احساسی باید داشته باشید تا روزتان خوب و مورد رضایت شما باشد؟

چه کارهایی باید انجام دهید تا روز خود را بسازید؟

قدر مسلم، هر شخصی با توجه به آمال و آرزوهای خود و برنامه ریزی روزانه درخصوص کارهایی که باید انجام دهد، یک تعریف خاص و منحصر به فرد برای روز ایده آل خود دارد.

اگر آن شخص فردی دقیق، منضبط، دارای نظم شخصی باشد و از شب قبل برنامه روز آینده خود را طرح ریزی کرده باشد و برای خود حداقل کارهای روزانه اش را لیست کرده باشد و در دفترچه ای یادداشت کرده باشد، قطعا صبح که از خواب بر می خیزد براحتی طبق همان برنامه می تواند به امورات خود برسد و هر کاری را طبق برنامه اش به موقع و سروقت انجام دهد و در پایان روز احساس خوبی را خواهد داشت.

البته ممکن است با توجه به شرایط غیرقابل پیش بینی که در طی روز برایش پیش خواهد آمد کمی برنامه اش مخدوش شود و برخی امور را نتواند طبق برنامه قبلی پیش ببرد و بناچار لازم است در وقت مناسبی حتی در روز دیگری آنرا انجام دهد.

داشتن یک برنامه مدون روزانه، علاوه بر اینکه از استرس و سردرگمی در تقدم و تأخر کارها، کلافه نخواهیم شد، بلکه با ایجاد یک برنامه مشخص و با نظم بخشی، باعث می شویم که کیفیت کارهایمان را بالا ببریم و به عبارتی بهره وری بیشتری خواهیم داشت.

اولویت بندی و لیست کردن کارهای روزانه در دو بخش کارهای ثابت و کارهای موقت می تواند تکنیکی باشد تا در تدوین برنامه ها مسلط تر باشیم. کارهای ثابت، شامل کارهایی است که برای یک دوره با زمان بندی مشخصی مثلا یک هفته ، یک ماه یا ۶ ماه در دستور کارمان قرار می گیرند. بعنوان نمونه یک پروژه ای تعریف کرده ایم که باید روزانه در یک زمان مشخصی به آن بپردازیم تا در بازه زمانی که تعریف کرده ایم بتوانیم آنرا به سرانجام برسانیم.

کارهای موقت هم شامل کارهایی است که در طی همان روز انجام می دهیم و تمام می شود و نیازی نیست که چند روز درگیر انجام دادن آن باشیم. برای نمونه برقراری تماس تلفنی با خانواده یا با فردی در رابطه با شغل و کارمان.

طبق تاکید استاد شاهین کلانتری، در این نوع تقسیم بندی بهتر است که در طی روز بیش از ۳ کار را درنظر نگیریم تا بتوانیم بهتر به آنها بپردازیم.

اگر سر خود را شلوغ نماییم قطعا در نظم بخشی به آنها دچار مشکل خواهیم شد و رشته کار ممکن است از دستمان در برود پس بهتر است که درخصوص سه مورد کار طی روز برنامه ریزی نماییم.

اگر احیانا طی روز فرصت اضافی داشتیم و خوصله لازم را بخرج دادیم می توانیم لیست خود را تا پنج مورد اضافه نماییم.

برای اینکه هر کار را راحت تر و با نظم بیشتری انجام دهیم می توانیم آنرا در سه سطح به شرح زیر تعریف نماییم.

سطح خرد، سطح متوسط و سطح عالی و هر کدام ازکارها را در هر سطحی از نظر زمانی یا حجمی تعریف نماییم.

سطح خرد همانطور که از اسمش پیداست یعنی کار را در کمترین مقدار و کمترین زمان ممکن انجام دهیم. بدین معنی که در بدترین شرایط روحی و جسمانی هم بتوانیم آنرا طی روز انجام دهیم. شاید به نظر افراد دیگر کمی مسخره بیاید ولی این کار کمک می کند که از اهمال کاری، بهانه تراشی و امروز و فردا کردن برای انجام کار طفره نرویم و کارمان را هر روز و بطور مداوم حتی در حجم کم و زمان خیلی کوتاه انجام دهیم.

این کار باعث می شود که از هدف خود دور نشویم و ما را در جهت و هم راستا با برنامه مدون و منظم مان نگه می دارد.

سطح متوسط می تواند در حد پرداختن بکار در حد نیم ساعت در روز باشد و سطح عالی حتی تا ۲ ساعت زمان را لازم دارد.

با این تکنیک ها می توانیم برای یک روز ایده آل برای خود برنامه ریزی نماییم. حتی می توانیم یک هفته را طبق این سبک برای خود پیاده نماییم و قطعا نتیجه خوبی عایدمان خواهد شد.

نوشتن کارهای روزانه به روایت خودمان، داستان سفری خواهد شد تحت عنوان سفری طولانی از روز به شب که قرار است این هفته انجام دهیم و به عنوان شخصیت اصلی این داستان براساس دغدغه خود که همانا ساختن یک روز ایده آل برای خودمان است،  تمام کشمکش ها و تلاش های خود را طی روز بنویسیم و در پایان شب یک کتابچه دو یا سه صفحه ای از زندگی یک روزمان را داشته باشیم.

به امید موفقیت و ساختن روزهای خوب و ایده آل با خاطرات به یادماندنی.

 

 

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

9 پاسخ

  1. چقدر خوب و کامل جمع بندی کردید خانم نبی زاده عزیز، فکر می کنم از آن شاگرد زرنگ های کلاس بودین که باید از جزوه های شما همه یک کپی می گرفتند، اگر به این شکل ادامه دهید من قول می دهم هر روز برای مرور کلاس سراغ نوشته های شما بیایم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *