فریبا نبی زاده

چگونه درک بهتری داشته باشیم؟

همه فهمیدن، همه بخشیدن است. این جمله‌ای است که مرا به فکر وا‌می‌دارد. به نظر عبارتی ساده است اما وقتی به کنه قضیه خوب می‌نگریم، متوجه می شویم که مفهومی عمیق در آن نهفته شده است.

براستی چقدر همدیگر را می‌فهمیم؟ چقدر تلاش می‌کنیم تا همدیگر را بهتر و دقیق‌تر بشناسیم و درک کنیم؟

آیا موضوع برایمان اهمیتی دارد که بخواهیم تلاشی کنیم در جهت فهمیدن همدیگر؟ یا بی‌اعتنا هستیم و با خود می‌گوییم : ای بابا، حالا بفهمیم که چی؟ مثلا نفهمیم چه اتفاقی می‌افتد که بفهمیم چه می‌شود؟ و از این جور سوال و جواب‌ها …

واقعیت امر این است که برای اینکه بتوانیم روابط درست انسانی داشته باشیم و نسبت به خود و دیگران با مهر و محبت رفتار نماییم، لازم است که درک خوبی هم داشته باشیم.

اینکه شخص و شرایط و حال و روز او را متوجه باشیم کمک می‌کند که ارتباط بهتر و صمیمانه‌تری با وی برقرار نماییم. گاهی اوقات نسبت به واکنش‌های فوری و عصبی‌اش یا حتی پرخاشگرانه‌اش متواضع‌تر برخورد نماییم و در زمان مناسب نسبت به موضوع مشترک صحبت نماییم.

هنگامی که درک همدلانه داشته باشیم طرف مقابل را آن طور که هست می‌پذیریم و مورد لطف و مهربانی خود قرار می‌دهیم. واکنش‌هایمان سنجیده‌تر خواهد بود و نسبت به بروز واکنش عجولانه قدری با تأمل‌تر و صبورتر خواهیم بود.

طرف مقابل هم وقتی سعه صدر ما را ببیند آرام‌تر می‌شود و طرفین از قدرت عفو و بخشش بیشتری بهره می‌برند. در واقع اینجاست که این جمله معنی واقعی خود را پیدا می‌کند و اگر ما بفهمیم راحت‌تر هم می‌بخشیم و از خطای دیگری چشم پوشی می‌نماییم.

البته بدین معنا نیست که همیشه ما کوتاه بیاییم بلکه با تجزیه و تحلیل صحیح بتوانیم به نتیجه درست برسیم جهت برقراری صلح و دوستی دوجانبه.

هر چه انسان بتواند در کمال آرامش و خونسردی نسبت به برقراری روابط درست انسانی بپردازد زندگی آرام‌تر و دلپذیرتری خواهد داشت و در واقع راه رسیدن به موفقیت و سعادتمندی برایش سهل‌تر شده و به عبارتی انسانی خوشبخت‌تر خواهد بود.

بهترین روش برای اینکه بتوانیم درک و فهم خود را نشان دهیم، گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل است. زمانی می توانیم ادعا نماییم که درک همدلانه داریم که بعنوان یک شنونده خوب به حرفهای شخص مقابل‌مان دلسوزانه و مهربانانه گوش بسپاریم.

هر چه بیشتر گوش دل بسپاریم قدرت درک و فهم بیشتری خواهیم داشت.

زندگی بدون تنش و استرس در سایه فهمیدن و فهمیده شدن بدست می‌آید. اگر به این مهم توجه کافی و وافی داشته باشیم بسیاری از اختلافات بین والدین و فرزندان، زوجین و مدیران  و کارمندان مرتفع شده و روز بروز شاهد شکوفایی روابط درست انسانی در کل جهان هستی خواهیم شد.

ارسطو می‌فرماید:

هیچ چیز مانند بخشش و احسان، انسان را سیر نمی‌کند.

 

از آنجایی که فهمیدن یک هنر است، پس هنرمندانه عمل کن و تا می‌توانی قدرت درک و فهم خود را بالا ببر زیرا آرامش از آن تو خواهد بود.

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *