دیدن زیبایی ها، خوبی ها، محاسن و محبت های افراد، نیکی ها و خیرهایی که در حق دیگران می کنیم همه و همه می توانند روز خوبی را برای همه ما رقم بزنند.
احساس خوشایندی در وجودمان بوجود می آورند. حس دوست داشتن و دوست داشته شدن، حس مفید بودن و تأثیر گذار بودن، حس اعتماد متقابل، افزایش اعتماد به نفس، رشد و شکوفایی ، بالندگی، بزرگی و محبوب بودن و …
هنگامی که بتوانیم توانایی ها، مهارت ها و بالندگی دوستان و عزیزان خود را ببینیم و بتوانیم به آنها بگوییم که چقدر رشد کرده اند و پیشرفت داشته اند حس خوبی پیدا می کنیم.
هنگامی که بتوانیم محاسن خوب دوست مان را برویش بیاوریم و از او صمیمانه تمجید کنیم و تعریف نماییم، حس دوست داشتنی شدن را به او القا می نماییم و او هم متقابلا نسبت به ما همین احساس را خواهد داشت.
هنگامی که بتوانیم خوبی ها ، الطاف و محبت های بزرگان یا فرزندانمان یا بطور کلی افراد دور و برمان را بیان کنیم و بعبارتی بتوانیم از آنها حسن جویی کنیم، باعث می شویم که شخص احساس مفید، مهم و محبوب بودن را با تمام وجودش لمس نماید و باعث رشد و پیشرفت بیشتر او می شویم.
گاهی اوقات ممکن است تصور کنیم که با تعریف و تمجید شخص، احتمال دارد طرف بیش از اندازه خود را باور کند و باعث خودشیفتگی او شویم و بقولی زیاده از حد، خود را دست بالا بگیرد، اما این طرز تفکر صحیح نیست چون حسن جویی از افراد، طبق ضوابط و اصولی می بایست انجام شود که خدای ناکرده این حالات برای کسی پیش نیاید.
اولا هر کسی قادر به دیدن خوبی ها و حسن های خود و طرف مقابل نیست. این کار تمرین می خواهد . توجه کافی به خود و دیگران لازمه این تمرین است.
بجای اینکه دائما خود را سرزنش نماییم، برعکس هنگامی که کار خوبی انجام می دهیم از خود متشکر باشیم و بقولی خود را تحویل بگیریم. بیش از اندازه شکست نفسی ننمایم این عمل در مورد افراد دیگر هم صادق است.
اولین قدم دیدن خوبی ها است. بعد کم کم تمرین کنیم که آن خوبی ها را به زبان بیاوریم و به طرف مقابل هم بگوییم. البته که باید صادقانه و بدور از هرگونه تملق و چاپلوسی باشد.
هنگامی که می خواهیم از کسی تعریف نماییم بهتر است ابتدا اسم شخص را عنوان کنیم و بعد از خود شخص، کارش یا عملی که انجام داده تعریف کنیم و در ادامه حتما برای بیان محاسن مطرح شده دلیل ذکر کنیم.
بعنوان نمونه:
فریبای عزیزم خوشحالم که بخاطر رشد و پیشرفت خودت تلاش می کنی واقعا این همه کوشش تو ستودنی است و امیدوارم که در راه خودشناسی بتوانی هر روز موفق تر بشوی .
آرش عزیزم آفرین بخاطر اینهمه دانایی و اطلاعات خوبی که در زمینه مشخصات فنی ماشین ها داری و وقت ات را به بطالت نمی گذرانی پسر عزیزم تو را تحسین می کنم.
با حسن جویی از افراد، علاوه بر اینکه باعث افزایش داد و ستد مهر و دوستی می شویم ، باعث ایجاد احساس مفید بودن، مهم بودن و محبوب بودن ( سه میم مثبت ) می شویم و موجبات رشد و پیشرفت خود و دیگران را فراهم می آوریم.
همانطور که می دانیم همه انسان ها لایق خوشبختی هستند. با دیدن و تمرکز روی جنبه های مثبت زندگی می توانیم به این خوشبختی برسیم هر چه بتوانیم این مهارت را در خود تقویت نماییم احساس خوشبختی ، آرامش و صلح و دوستی بیشتری خواهیم داشت.
اصولا افراد زیر راحت تر می توانند حسن جویی کنند:
افرادی که عزت نفس بالا دارند، چنین افراد خود را سرزنش نمی کنند با خود بد نیستند و با تمرین صحیح حسن جویی احساس رضایت به خود و احترام به خودشان بیشتر می شود.
افرادی که تمایل دارند دیگران را خوشحال نمایند، زیرا با خوشحال کردن دیگران خودشان هم به آرامش بیشتری می رسند.
افرادی که کمال طلب نیستند و معتقدند که در وجود همه انسانها نقاط مثبتی هم وجود دارد که می توان آنها را دید و بعضا بیان شان کرد.
2 پاسخ
سلام فریبا جان. بنظر من دیدن زیباییها چه در افراد و چه در پیرامونمان هنر است و میشه این هنر رو در خودمون پرورش بدیم.
ممنون بیتا جان از نگاه زیبایت