فریبا نبی زاده

اعتماد به نفس و راه تقویت آن

آیا تا بحال برایتان پیش آمده است که کاری را با استادی و مهارت کامل انجام دهید؟ بعد از انجام آن چه حسی داشته اید؟ آیا خود را تحسین نموده اید؟ یا شگست نفسی کرده اید و کار و مهارت خود را زیر سوال برده اید؟

براستی یک فرد با اعتماد به نفس چه ویژگی هایی دارد؟ اصلا چه تعریفی از اعتماد به نفس داریم؟

پاسخ به این سوالات کلید روشنی بخشی است برای همه انسانها که بتوانند با داشتن این حس خوب راه موفقیت خود را کشف نمایند.

در تعریف اعتماد به نفس باید گفت: توانایی و استعداد افراد برای رسیدن به موفقیت یا تعامل آنها با جهان هستی نشانه برخوردار بودن فرد از این حس است.

اینکه در برخورد با مسائل پیش آمده چه واکنشی از خود نشان دهیم؟ یا احساساتمان در مورد توانایی ها و مهارت هایمان در انجام کارها چگونه است؟ خود را چگونه می بینیم و آیا عکس العمل های خود را به موقع می توانیم کنترل کنیم و در موقعیت های گوناگون پاسخ درست و معقول می دهیم؟

همانطور که می دانید داشتن اعتماد به نفس منجر به داشتن یک تجربه موفق می شود و بالعکس آن هم صادق است یعنی یک تجربه موفق باعث می شود که فرد اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و تشویق شود برای انجام کارهای بیشتر و بزرگ تر.

مسلما اعتماد به نفس در همه افراد یکسان نیست و امری طبیعی و بالفطره نیست بلکه باید در طول زندگی از طریق تجربه و مهارت آموزی کسب شود  و به مرور زمان تقویت شود.

پس دو فاکتور زمان و تجربه در ایجاد اعتماد به نفس در فرد دخیل هستند.

به عنوان مثال یک فرد را در نظر بگیرید که در رشته هنر و موسیقی مهارت خوبی دارد و با اعتماد به نفس کافی از عهده آنها بر می آید، اما همین فرد ممکن است در زمینه ارتباطات اجتماعی و ریاضی ضعیف باشد و از آنجایی که مهارت کافی را ندارد لذا اعتماد به نفس اش پایین خواهد بود.

پس مشخص میشود که اعتماد به نفس در طول زمان و با تجربه رشد میکند.

مسلما مطالعه، تمرین کافی و آموزشی های کاربردی می توانند باعث تقویت مهارت افراد شده و بدین ترتیب باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شود.

در واقع اعتماد به نفس را باید خلق کنیم. با تلاش و تمرین مداوم باید نسبت به ایجاد و تقویت آن اقدام نماییم. هنگامی که باورمان را قوی کنیم و نسبت به خود و توانایی های خود اعتماد کافی داشته باشیم و مدام به خود تلقین نماییم که من از عهده این کار بر می آیم، می توانیم به سطح بالای اعتماد به نفس برسیم.

نوع نگرش نسبت به خود بسیار حائز اهمیت است. چقدر ارزش ها و باورهای ما قوی است و در جهت رشد و بهبود و موفقیت خود آنها را بکار می بریم و اینکه بازخوردمان از کاری که انجام می دهیم چیست و آنرا چگونه توصیف می کنیم؟ بسیار مهم است.

با تمرینات خوب خودشناسی می آموزیم که نسبت به توانایی ها و ضعف های خود آگاه شویم، توانایی ها را بیشتر تقویت کنیم و در جهت صحیح بکار ببریم و ضعف ها را شناسایی کرده و اصلاح کنیم. اینکه چقدر مرد عمل هستیم و بدنبال تلاش و کوشش تا رسیدن به موفقیت همت می گماریم نشانه برخوردار بودنمان از اعتماد به نفس بالاست.

هر فردی برای موفق شدن و رسیدن به اهدافش در زندگی نیازمند دو بال است. یکی از بالها عزت نفس است که در مقاله عزت نفس و راه تقویت آن در باره اش صحبت کردیم و بال دیگرش اعتماد به نفس است.

در واقع داشتن اعتماد به نفس و عرت نفس دو مقوله لازم و ملزوم هم هستند.

اعتماد به نفس میوه درخت عزت نفس است و حاصل موفقیت ما در دنیای بیرونی است.

عزت نفس در برگیرنده اعتماد به نفس است چرا که اعتماد به نفس یعنی باور توانمندیها و پیوند ما با نیروی درونی خودمان.

 

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *