مقدمه
از آنجایی که همۀ بزرگان و نویسندگان اهلقلم، در باب نوشتن و فواید آن در کتابها و مقالات متعدد، فراوان نگاشتهاند، اینجانب بر آن شدم تا کمی متفاوتتر به این قضیه نگاه نمایم و از باب ننوشتن و نپرداختن به امر نوشتن موضوع را بررسی نمایم.
امید که مفید فایده باشد.
اگر ننویسیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
انسان از بدو کودکی، اولین چیزی که میآموزد خواندن و نوشتن است.
اولینبار که قلم را در دست میگیرد تا بتواند به کمک مربیان و والدین خود خطی یا رنگی بر صفحه روزگار بکشد، مورد تشویق و تمجید قرار میگیرد.
کمکم با آموزشها و تجربیات فراوان، نوشتن را بخوبی فرا گرفته و تا آخرین لحظات عمر با آن عجین میشود. شرح زندگی مینویسد و چه کتابها و مقالاتی که بهراحتی نگاشته میشود به همت و توان این هنر نوشتن.
بهراستی اگر خواندن و نوشتن را نیاموخته بودیم، عاقبتمان چه میشد؟
انسانهای اولیه هم برای برقراری ارتباط و حفظ بقاء خودشان، خطی را اختراع یا ابداع کرده بودند به نام خط میخی که بتوانند بهراحتی خواستههایشان را به یکدیگر بفهمانند و با کشیدن تصاویر و نقاشی بر روی سنگها و دیواره غارها، آثاری برجای گذاشتند که حاکی از تلاششان برای برقراری ارتباط با یکدیگر و فراگیری “نوشتن” است.
در سالهای خیلی دور، وقتی شخصی میتوانست اسم خودش را بنویسد و امضا کند، میگفتند سواد خواندن و نوشتن را دارد. یا ۵ کلاس اکابر یا ابتدایی را که میگذراندند میگفتند طرف سواد ۵ کلاس را دارد.
افرادی هم بودند که همین سواد محدود و کم را هم نداشتند و بلد نبودند حتی اسم خودشان را بنویسند و لقب کور یا بیسواد به آنها میدادند.
خلاصه اینکه با سواد بودن و اینکه شخصی بتواند بخواند و بنویسد از روزگاران خیلی کهن مورد مباهات بود.
همه تلاش میکردند تا حداقل سواد را یاد بگیرند و جایی که لازم است چیزی بنویسند خودشان بنویسند تا محتاج کمک دیگری نشوند و یا خدای ناکرده مورد تمسخر واقع نگردند.
البته اخیرا، سازمان یونسکو تعریف جدید و تازهای از باسوادی ارائه داده است که میتوانید در اینجا مطالعه نمایید.
همانطور که همه میدانیم نوشتن مزایای فراوانی دارد که در کتابها، مقالات و … بهکرات بیان و نگاشته شده است.
مزایای نوشتن
همانطور که میدانید، بسیاری از مشکلاتی که برای انسان به وجود میآید ریشه در ذهن او دارد و شخصیتش را تحت تاثیر …
ادامه مطلب را اینجا بخوانید.
آخرین دیدگاهها