فصل ا : مهرورزی
سوالاتی که می توانیم از خود بپرسیم:
- چرا مهر بورزیم؟
- چرا مهربان باشیم؟
- چرا باید خودم را دوست داشته باشم و به خودم مهر بورزم؟
- چه می شود اگر برای ارتباط بهتر با خودم بیشتر به خودم توجه میکردم و خودم را دوست می داشتم؟
- چه می شود اگر برای دوست داشتن دیگران تلاش بیشتری می کردم؟
- چه می شود اگر برای تسلط به روابط بیرونی، احساسات درونم را بهتر می شناختم؟
- چگونه می شود اگر برای شناخت دیگران بیشتر مهربان باشم؟
- چگونه می توانم مهر بورزم؟
- چگونه می توانم خودم را دوست داشته باشم؟
- چگونه می توان به برقراری ارتباط بهتر با دیگران تلاش کرد؟
- چگونه میتوان مهر اصیل را جایگزین نفرت کرد؟
- چگونه می توان عشق الهی را تجربه کرد؟
- چگونه می توان مهربان بود؟
- چگونه می توانیم دوستداشتنی تر باشیم؟
- چگونه می توانیم مهر بورزیم ولی مهر طلب نباشیم؟
فصل ۱ : مهرورزی
مهربانی واژه ای است تأثیر گذار در زندگی همه ما انسانها، مهربانی حیات بخش است، صلح و صفا و دوستی را جلا می بخشد و روح تازه در وجودمان میدمد. مهربانی حس همدلی، وفاداری و ایثار را در ما دوصد چندان می کند. یکی از تکنیک های بسیار کاربردی در خودیاری، مهربانی و مهرورزی است. افرادی که مهربان هستند و بی دریغ مهرشان را نثار دیگران می نمایند، بسیار دوستنداشتنی تر هستند و در ذهن و خاطره ها ماندگارتر البته مهرورزی و مهربانی را باید حد و مرزی هم قائل شد چون افرادی که بی دریغ مهر می ورزند گاهی بدون توجه به این نکته بخودشان آسیب می رسانند و بقولی از خودشان بیش از اندازه مایه می گذارند و بعبارتی مهرطلب می شوند پس با خودشناسی صحیح یاد می گیریم که چگونه و به چه اندازه مهر و محبت کنیم و حق مطلب را ادا نماییم.
مهرورزی انواعی دارد: مهرورزی باخود، با همسر، با دیگران، با فرزندان و …
مهرورزی با خود تکنیکی است که لازم است همه بخصوص زن ها و مادران آنرا یاد داشته باشند. احساس آدمها در روزهای مختلف متفاوت است گاهی شادند، گاهی پرانرژی و قوی و بعضی اوقات هم بی حوصله و فرو رفته در لاک خود، کم حرف و عصبی. درک این نکته که در لحظه حالمان خوب است یا بد، نیازمند شناخت احساسات خود است تا بتوانیم با تمرین به وضعیت تعادل و نرمال برسیم. با نوشتن احساسات خود بطور روزانه می توانیم بیشتر در لحظه حال باشیم و احساسات خوب یا بد خود را لمس کنیم.
با مهرورزی به خود، کودک درون خود را در آغوش بگیریم و دست نوازش بر سرش بکشیم تا حالش خوب شود و به آرامش برسد و دوباره شاد و سرحال گردد. منتظر نباشیم تا دیگران به ما توجه کنند و بخواهند حال بد ما را خوب نمایند، خودمان به خودمان کمک کنیم. چون وقتی حالت خوب است با همه مهربان هستی و دوستنداشتنی. پس مهرورزی باعث می شود خودت را بیشتر دوست داشته باشی بقول “کاترین پاندر” در کتاب “از قدرت عشق” وقتی مهر و عشق در درون ات جاری شود، تبلورش در بیرون تو غوغا می کند.